po 7 miesiącu
mala cebulka
mała marchewka
mała pietruszka lub pasternak
gałązka selera naciowego lub zwykłego
pomidor obrany ze skórki i pozbawiony nasion lub 2 łyżeczki przecieru pomidorowego (nie koncentratu)
liść laurowy
ziele angielskie
bazylia świeża lub suszona
oregano
łyżeczka oleju rzepakowego
łyżeczka jogurtu naturalnego lub greckiego
2 łyżeczki makaronu gwiazdki ugotowanego
Cebulkę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w plasterki warzywa (gałązkę selera zwykłego nie kroić, wyrzucić przed miksowaniem), liść laurowy i ziele. Zalac 200ml wody. Gotować do miękkości ok 10min. Pod koniec gotowania dodać bazylię i oregano. Wyjąć listek i ziele. Zmiksować. Dodać jogurt i ugotowany makaron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz