po 12 miesiącu
2 porcje
czas przygotowania: 15-20 minut
można zamrażać
średniej wielkości marchewka pokrojona w drobną kostkę
pół małej cukinii pokrojonej w drobną kostkę
mały ząbek czosnku posiekany
duży pomidor bez skórki
opcjonalnie: drobno zmielone mięso (użyłam kotleta z królika, który został mi z poprzedniego dnia)
3 łyżki przecieru pomidorowego (nie koncentratu)
bazylia, pieprz ziołowy, oregano
Jeżeli używamy świeże mięso to obsmażyć je na rumiano. Dodać marchewkę, cukinię czosnek, pokrojonego pomidora i przecier i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok 15 minut aż warzywa będą miękkie. Jeżeli sos robi się za gęsty można dodać trochę wody. Doprawić do smaku ziołami.
Podawać z dowolnym makaronem.
Szukałem przepisu do spaghetti żeby nie był kilkustronnicowy lecz interesujący, i tadam! Marchewkę z cukinią jadłem chyba wieki temu :) przy okazji proszę wypróbować Pomidori - przecier wydał mi się idealnie zmiksowany i pomidorowy. I po kolacji :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosty przepis a do tego mega smakowity. Dzięki za inspirację :)
OdpowiedzUsuń