piątek, 13 lipca 2012

Deser niecodzienny - buraczek z jabłkiem

po 8 miesiącu
2 porcje 80ml
czas przygotowania: 15 minut


mały buraczek
pół jabłka
opcjonalnie łyżka jogurtu naturalnego

Buraczka ugotować w skórce do miękkości (ok 15 minut w zależności od wielkości, widelec wbity w buraczka powinien wejść dość łatwo), obrać, pokroic w kostkę. Dodać obrane i pokrojone jabłko (bez gniazda nasiennego), zmiksować. Można dodać łyżkę jogurtu naturalnego.


Buraki są świetnym źródłem żelaza, tak potrzebnego maluszkowi, gdyż jego zapasy kończą się po 6 miesiącu. Danie jest słodko kwaśne. Tygrys wyjadł cała miseczkę momentalnie.

1 komentarz:

  1. Właśnie Jasiu zjadł swoją pierwszą porcję tego deserku, bardzo mu smakowało :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...