po 8 miesiącu
4 sztuki
czas przygotowania: 20 + 15 minut
można zamrażać
zawiera jajko
2 średnie ziemniaki
200g dowolnej ryby )* (użyłam łososia bo fajnie wyglądał kolorystycznie)
jajko
mleko (lub woda dla alergików)
ziele angielskie
szczypta cynamonu
opcjonalnie: natka pietruszki, koperek, szczypiorek
)* teoretycznie ryby powinno być tyle samo co ziemniaków, ale jeżeli będzie mniej to nic się nie stanie
Ziemniaki obrać, ugotować, potłuc i lekko przestudzić, tak by nie poparzyć się przy klejeniu.
Rybę zalać mlekiem, dodać ziele, cynamon i listek i gotować ok 4 minut. Odcedzić i rozdrobnić widelcem. Zieleninę posiekać. Wszystkie składniki dobrze wymieszać i formować kotleciki.
Można je upiec w piekarniku - ok. 15 minut w 200C lub obsmażyć na złoto na teflonowej patelni, ok 3-4 min na każdą stronę.
Podawać z ugotowanym zielonym groszkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz