Tygrys jest wielbicielem mini kanapeczek. W ruch idą foremki do ciastek i wykrawamy przeróżne kształty z chleba. Na to tylko odpowiednie mazidło i jest zabawa. Okazało się że uwielbia wędzoną makrelkę. A zatem dostaje ja na kanapki. Moja ulubiona w zestawieniu z twarożkiem.
Pasta rybna podstawowa
pół wędzonej makreli bez ości
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
opcjonalnie cebulka w kostkę
pieprz ziołowy
kromka chleba
ogórek kiszony
Makrele wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku. Chleb pokroić w małe kawałki "na jeden kęs" lub wyciąć foremkami. Posmarować pastą, udekorować plasterkiem ogórka.
Pasta rybna z twarożkiem
pół wędzonej makreli bez ości
pół kostki twarogu półtłustego
mała cebulka pokrojona w kosteczkę
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
pieprz ziołowy
Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą pastę i doprawić.
Pasta rybna z jajkiem
pół wędzonej makreli bez ości
2 jajko ugotowane na twardo i posiekane
mała cebulka pokrojona w kosteczkę
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
pieprz ziołowy
Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą pastę i doprawić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz