piątek, 12 kwietnia 2013

Gulasz wieprzowy

po 12 miesiącu
czas przygotowania: 30 minut
można mrozić

plaster schabu wieprzowego grubości ok 1cm
pół marchewki
3 łyżki przecieru pomidorowego
pieprz ziołowy, oregano, słodka papryka
pół szklanki wody
łyżeczka śmietany (opcjonalnie)
posiekana natka pietruszki

Schab pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Dodać pokrojoną drobno marchewkę i przecier pomidorowy. Dusić ok 30 minut co jakiś czas podlewając wodą. Gdy mięsko jest już wystarczająco miękkie zestawić z ognia i dodać śmietanę. Posypać natką.
Podawać z pęczakiem, kaszą, ziemniakami, ryżem lub kuskusem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...