poniedziałek, 9 lipca 2012

Kisiel jabłkowy

po 5 miesiącu
2 porcje 75ml
czas przygotowania: 6 min


pół słodkiego jabłka
150 ml wody
pół łyżeczki skrobii ziemniaczanej lub kukurydzianej
kawałek kory cynamonowej lub szczypta mielonego cynamonu (mozliwość alergii, mozna zrezygnować)

Jabłko obrać i pokroic na kawałki, zalać wodą, dodać cynamon i gotować do miękkości ok 4 min. Korę wyrzucić. Jabłko ptrzetrzeć przez sito, zmiksować lub rozdrobnic widelcem. Skrobię rozpuścic w odrobinie zimnej wody, wlać do musu jabłkowego i doprowadzić do wrzenia mieszając. Przelac do miseczek, wystudzić. 


2 komentarze:

  1. uwielbiam Twoje przepisy- motywujesz mnie do rozpoczęcia gotowania dla mojej 5 m-cznej córci
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo mnie to cieszy. Nie taki diabel straszny, okazuje sie ze przy minimalnym wysilku mozna stworzyc pyszne dania dla maluszka i przynajmniej wiem co jest w srodku

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...