wtorek, 24 lipca 2012

Rosołek z indyka z kaszką kukurydzianą

po 5 miesiącu
5 porcji 80ml
czas przygotowania: 20 minut
można zamrażać


plaster piersi z indyka (ok 2-3 cm grubości)
marchew
pietruszka
łyżka groszku (świeżego lub mrożonego)
mała cebulka
łodyga selera
3 łyżeczki kaszki kukurydzianej
szklanka wody
łyzka oleju rzepakowego

Cebulkę pokroic w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać ugotowane mięso z indyka drobno pokrojone. Dla dzieci po 7 miesiącu dodać pokrojonego drobno indyka i obsmażyć (ok 3-4 min).  Dodać pozostałe warzywa pokrojone w kostkę, wodę i kaszkę. Gotować na wolnym ogniu ok 15 minut. Zmiksować, rozłożyć na odpowiednie porcje i zamrozić. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...