piątek, 10 sierpnia 2012

Delikatny Królik w kremowej potrawce

po 6 miesiącu
2 małe porcje 125 ml
czas przygotowania: 20 minut
nadaje się do mrożenia


mięso z królika (porcja wielkości garści)
pół małej marchewki
mała pietruszka
kawałek korzenia selera
400 ml wody
2 łyżeczki kaszki kukurydzianej
łyżka oleju rzepakowego

Przed 7 miesiącem mięso ugotować oddzielnie i dodać do wywaru z warzyw. Po 7 miesiącu mięso pokroić w kostkę, i obsmażyć na oleju. Dodać pokrojone w drobną kostkę warzywa, zalać wodą i gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać kaszkę i gotować kolejne 10 minut co jakiś czas mieszając. Zmiksować.




2 komentarze:

  1. nie jestem już dawno tygryskiem, ale króliczka to ja uwielbiam ! :)
    pozdrawiam ciepło,
    szana-banana,
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Popieram dodawanie oleju rzepakowego do diety dziecka, ale nie jestem przekonana do smażenia... wolałabym dodać gotowane mięsko, a olej dodać pod koniec gotowania (wówczas zachowa swoje zdrowotne właściwości)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...