poniedziałek, 22 lipca 2013

Kokosowe grzanki



po 12 miesiącu
4 porcje
czas przygotowania: 5 minut

100ml mleka kokosowego
4 kromki pieczywa tostowego (Tygrys uwielbia wieloziarniste)
jajko
syrop klonowy, syrop z agawy lub miód
wiórki kokosowe

Jajko lekko rozbić, wymieszać z mlekiem. Wiórki wysypać na płaski talerzyk. Kromki chleba maczać z obu stron w masie, następnie obtoczyć w wiórkach i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złocisto. Podać z syropem (lub bez).




2 komentarze:

  1. Genialne! Uwielbiam grzanki, kokosa jeszcze bardziej i nawet mam i mleczko i wiórki, to znak :D Muszę zrobić takie na śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Szanowni Państwo,
    w imieniu marki Almette chciałbym serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w konkursie "Almette. Inspirujący Smak Natury". Do wygrania kulinarna podróż do Toskanii! Wystarczy chwila na stworzenie przepisu z użyciem ulubionego serka Almette, a to może Ty poczujesz smak słonecznej Italii!
    Szczegóły oraz regulamin znajduje się tutaj: https://apps.facebook.com/inspirujacy-smak/?fb_source=bookmark_apps&ref=bookmarks&count=0&fb_bmpos=2_0

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...